Søndag d. 26. maj kl 19-21

Ifølge Historiker, forfatter og katastrofeforsker, Rasmus Dahlberg har alting en historie, samtiden er lige nu og her, og det meste er der ligefrem også fremtid i. Nysgerrighed og begær efter viden og perspektiv på stort og småt driver Rasmus Dahlberg i hans arbejde med samfundsforhold, ledelse og risiko- og beredskabstænkning.

Danske katastrofer

I foredraget danske katastrofer fortæller Rasmus om hvordan katastrofer som båden Hans Hedtofts forlis, Giftudslippet i Simmersted og branden på Hotel Hafnia var med til at føre Danmark ind i risikosamfundets tidsalder. På godt og ondt har sådanne dramatiske begivenheder være med til at forme danskerne og det danske samfund, ikke mindst i forhold til lovgivning og sikkerhedstænkning. Med det ene ben i forskningsverdenen og det andet solidt plantet i praktikernes virkelighed giver Rasmus Dahlberg sit bud på rationalet bag nutidens beredskab med udgangspunkt i en række af de katastrofer.

Foredraget koster 100,- og er arrangeret af Beredskabsforbundet, Favrskovkredsen i forbindelse med ELRO-dagene. Det foregår søndag d. 26 her på Hadsten Fri Fagskole og tilmelding kan ske her