gratis Camp

10. - 12. april 2022 for elever i 8. - 9. klasse

OBS – begrænsede antal pladser og tilmelding efter først-til-mølle princippet

TILMELD DIG HER

Find andre gratis camp-muligheder hos vores søsterskoler her

Prøv før du vælger
tøjdesigner, keramiker eller bare kreative hænder
Elsker du at være kreativ. har du lyst til at prøve dig selv af inden for nye teknikker, så prøv vores kreacamp.
på KREAcampen skal vi arbejde i syværksted, Keramik og med smykkedesign. du kommer til at sy din egen taske, og dekorere de med forskellige accessories. Derudover skal vi lave Pinch pots i keramik.
I løbet af campen får du også mulighed for at lave smykker. Det bliver 3 dage sammen med et fælleskab omkring det du allerbedst kan lide: At tænke med dine hænder, være nysgerrig, kreativ og frembringe sjove og flotte projekter
Prøv før du vælger!
Start med 3 dages Kreacamp på
Hadsten fri fagskole!
Prøv før du vælger
Sygeplejer,
Pædagog
eller bare
god til mennesker 
Drømmer du om at arebjde med børn, være noget for andre og gøre en forskel, så er carecampen et godt sted at starte.
På CAREcampen snuser du til vores carelinje.  Vi skal planlægge og lave aktiviter  for børn i den lokale børnehave. Du bliver klogere på dig selv og andre, når vi arbejder med kommunikation,  og menneskets udvikling.
Campen bliver fuld en masse sjove aktiviteter, kreative og spændende opgaver. Du får en fed oplevelse sammen med masser af jævnaldrende unge, som også synes at det er fedt at arbejde med børn og du kommer helt sikkert til at glæde en god flok søde børn!
Prøv før du vælger! 
Start med 3 dages carecamp på
Hadsten fri fagskole! 
Prøv før du vælger
Konditor,
kok
eller bare 
til lækker
mad 
Er du vild med Nailed it, chef’s table, Bon appetit og bunker af andre madprogrammer, så er FOODcampen noget for dig.  
På Foodcampen skal vi arbejde med Streetfoodgenren, hvor vi blandt andet skal bage ægte sprøde stenovnspizzaer. selvølgelig skal vi også lidt i det søde køkken, hvor vi arbejder med konditori.
Du får 3 sjove dage, hvor du, udover at lave en masse lækkerier til glæde for dig selv, dine forældre og resten af skolen, kommer til at hygge dig med madnørder og andre unge mennesker. Det bliver 3 dage med fart på, så du kan godt glæde dig!
Prøv før du vælger! 
Start med 3 dages foodcamp på
Hadsten fri fagskole! 

 

 

 

 

søndag

13.00 Ankomst og indkvartering   

13.30 Opstart på KREA-, CARE- og GASTROcamp

15.00-15.20 Eftermiddagsstund i Spisestuen

15.30 Videre på KREA-, CARE- og GASTRO

18.00 Aftensmad

19.00-20.30 KREA  laver en aktivitet for og sammen med med CARE og GASTRO

20.30 Aften”kaffe”

22.00 alle i køjerne

mandag

7.00 Vækning og morgentoilette

7.30 Morgenmad

8.15 Morgensamling

8.30-10.00 KREA-, CARE- og GASTRO i gang

10.00-10.55 en gåtur og lidt formiddagsmad

11.00-12.25 KREA-, CARE- og GASTRO

12.30 Varm mad

13.00-13.30 Pause

13.30-15.00 KREA-, CARE- og GASTRO

15.00 Eftermiddagsservering

15.30-17.00 Fælles fysisk aktivitet

18.00 Aftensmad

19.00-20 .30 GASTRO laver en aktivitet for og sammen med KREA og CARE

20.30 Aften”kaffe”

22.00 alle i køjerne

tirsdag

7.00 Vækning og morgentoilette

7.30 Morgenmad

8.15 Morgensamling

8.30-10.00  KREA-, CARE- og GASTRO i gang

10.00-10.55 en gåtur og lidt formiddagsmad

11.00-12.25 KREA-, CARE- og GASTRO

12.30 Varm mad

13.00-13.30 Pause

13.30-15.00 KREA-, CARE- og GASTRO

15.00 -16.00 Resultat af dagene vises frem for forældre – og vi smager på lækkerier fra GASTRO

Forstanderen fortæller om skolen og mulighederne

Evt mulighed for rundvisning efter kl 16

DE FRIE FAGSKOLERS FÆLLES PROJEKT
”HANDS-ON CAMPS” SKAL FRISTE FLERE TIL AT
VÆLGE HÅNDVÆRKSFAG

Tietgenfonden STØTTER FRIE FAGSKOLER MED 3,4 MIo.

Nyt treårigt projekt sender store folkeskoleelever på kostskole-camps for at give dem en smagsprøve på håndværksfag som kok, smed eller game designer. Mange vælger nemlig gymnasiet per automatik uden at kende til alternativerne, mener Forstander Inge-Dorte Wandall fra Hadsten Fri Fagskole, der sammen med 9 andre frie fagskoler får støtte af Tietgenfonden.

Vælg et fag, du gerne vil kende mere til og flyt så på kostskole i op til en uge og fordyb dig i faget sammen med andre unge med samme interesser. Sådan lyder tilbuddet fra Frie Fagskoler, som siden 2015 har drevet 12 fagkostskoler landet over. 

Mange unge er efter 9. klasse stadig i tvivl om, hvad de vil, og mange har en ide om, at gymnasiet er den bedste vej uden rigtig at vide, hvilke karrieremuligheder, der er inden for erhvervsuddannelserne.

”Der er behov for at tænke nyt, og som erhvervslivets kostskole er Frie Fagskoler oplagt til at være omdrejningspunkt for noget af den nytænkning og udvikling, som også kan bruges i folkeskolen.

Vi er stedet, hvor nye ideer og nye veje kan prøves af. Derfor er vi begejstret for støtten fra Nordea-fonden, som nu gør det muligt for unge på egen krop at prøve en karrierevej af i praksis på en fri fagskole, før de vælger ungdomsuddannelse”, siger Inge-Dorte Wandall.

 

PRØV FØR DU VÆLGER

Projektet ”Prøv før du vælger – Nye veje til erhvervsuddannelse” har til formål, at Frie Fagskoler i samarbejde med erhvervsskoler og virksomheder udvikler praktiske forløb i form af kostskole-camps.

Hver camp vil have en varighed på mellem 2-5 dage og er primært henvendt til unge i 7.-9. klasse i folkeskolen, som får mulighed for at afprøve et eller flere håndværksfag indenfor en branche i et kostskolemiljø.
Tietgenfonden støtter det treårige projekt med 3,5 mio. kroner.

 

NY KOSTSKOLEFORM

De frie fagskoler er en ny erhvervsrettet kostskoleform, som er i familie med høj- og efterskoler. Skoleformen har stærke rødder mere end 100 år tilbage i de danske håndværks- og husholdningsskoler og har stor viden om at forene dannelse og håndværk.

Frie Fagskoler findes i hele Danmark og ved hjælp af Nordea-fondens midler, er det muligt for den nye skoleform at udvikle og afprøve nytænkende praktisk-faglige camps på landsplan. Støtten gør muligt at tilbyde scholarships, som sender mere end 500 unge gratis på et fri fagskole-ophold og afprøve erhverv lige fra livet som spiludvikler og eventpilot til stjernekok og pædagog.

Udover udviklingen med camps og scholarships har projektet også til formål at udvikle inspirationsmateriale til folkeskoler med best practice til praktisk og erhvervsrettet undervisning. Projektet er således med til at vise vejen til en anderledes og motiverende undervisningskultur i folkeskolen.

 

FAKTA OM PROJEKTET

3.462.000,00 kr. har Frie Fagskoler fået bevilget i støtte fra Tietgenfonden til initiativer, der øger attraktionsværdien og prestigen af de danske erhvervsuddannelser. Pengene skal bruges på at udvikle praktiske forløb i form af camps på landets Frie Fagskoler samt inspirationsmateriale til folkeskolen, som skal bidrage til at åbne folkeskoleelevers øjne for den erhvervsrettede vej og motivere flere til at vælge en erhvervsuddannelse. Inklusiv de understøttende aktiviteter forventes projektet at nå ud til mere end 4.000 folkeskoleelever.
Bevillingen til projektet strækker sig over 3 år fra august 2019 til juni 2022.

Følgende skoler er med i projektet:
1. Hadsten Fri Fagskole
2. Halvor Fri Fagskole
3. Odense Designakademi
4. Sorø Fri Fagskole
5. Struer Fri Fagskole
6. Sydfyns Fri Fagskole
7. Textilskolen – Holte Fri Fagskole
8. Tronsø Fri Fagskole
9. Vittrup Fri Fagskole
10. Vordingborgskolen / Vordingborg Fri Fagskole

 

FAKTA OM FRIE FAGSKOLER

Frie Fagskoler er frie kostskoler og har lovfællesskab med høj- og efterskoler. Frie Fagskoler adskiller sig fra høj- og efterskoler på en række centrale punkter:
• Skolerne har et særligt lovkrav om undervisning i praktiske og erhvervsrettede fag i mindst en tredjedel af undervisningen.
• Man kan starte på en Fri Fagskole, når man er 16 år eller har afsluttet 9. klasse, og der er ingen yderligere aldersbegrænsninger.
• Der er 12 frie fagskoler rundt i landet, som er alment dannende og erhvervsforberedende kostskoler. Flere skoler er undervejs.
• Skolernes to centrale tilbud er EUD-forberedende kurser og 10. klasse for praktisk interesserede unge. Skoleformen huser også 2 specialskoler, som tilbyder ”Parat til Erhverv” til unge med særlige behov.

 

GØREMÅLSPÆDAGOGIK

Skoleformen har historisk været god til praksisnær gøremålsundervisning – hvilket understøttes af lovkravet om at undervise den enkelte elev i mindst 1/3 praktiske fag på skemaet. De boglige fag foregår ikke bare i klasseværelset – de hænger tæt sammen med de praktiske og kreative fag i værkstedet. Fagene skal opleves i praksis og derfor er omdrejningspunktet virkelighedsnære og erhvervsrettede projekter – ofte i samarbejde med virksomheder.

 

EN fælles BRANCHESTRATEGI

Frie Fagskoler har siden 2015 arbejdet med, hvordan en lille, men dog landsdækkende, kostskoleform kan agere samlet samtidigt med, at vi målrettet løser forskellige branchers rekrutteringsudfordringer. Indtil nu er der branchestrategier indenfor følgende 5 områder:
• Spildesign
• Turisme, oplevelser & gastronomi
• Håndværk & industri
• Sundhed, omsorg og pædagogik
• Design & Maker